Roku revolutionerer streaming med smartere og slankere sticks
Det er slut med viklede ledninger og strømadaptere, der hænger og dingler bag tv’et. Roku har netop lanceret to nye streaming-sticks, der kan trække strøm direkte fra TV’ets USB-port – og dermed rydder op i dit underholdnings-setup.
Mindst 35% mindre – og smartere end nogensinde
De nye sticks, kaldet Roku Streaming Stick og Roku Streaming Stick Plus, er blevet både mere kompakte og strømbesparende. Sammenlignet med tidligere modeller er de over 35% mindre, hvilket skyldes en mere effektiv processor udviklet i tæt samarbejde med Rokus chip-partnere. Det betyder lavere strømforbrug – og netop derfor kan de begge nøjes med strøm fra TV’ets USB-port.
Det betyder, at du slipper for den irriterende ekstra ledning til stikkontakten, som ellers har været standard for mange streaming-enheder. Selvom det stadig er muligt at tilslutte en ekstern strømforsyning, er det altså ikke længere et must.
Hvad med Danmark og Norden?
Selvom Roku ikke officielt er kommet til Norden endnu, kan de nye sticks godt bruges herhjemme til populære internationale streamingtjenester som Netflix og Disney+. Desværre understøtter de endnu ikke nordiske apps, så flere brugere må vente på en officiel lancering, som Roku har lovet at komme i flere lande inden for de næste måneder – dog uden konkrete meldinger om Danmark og resten af Norden.
En gammel idé med nyt liv
At trække strøm direkte fra TV’et via USB er ikke nyt. Både Roku og Google forsøgte allerede i 2013-2014 at lancere lignende løsninger, men dengang kunne de fleste TV ikke levere nok strøm. Nu hvor streaming-sticks er mere energieffektive, og TV’erne leverer bedre strøm via USB, giver det langt bedre mening.
Derudover viser en undersøgelse fra Harris, bestilt af Roku, at hele 90% af streamere i USA ønsker et ryddeligt setup uden løse kabler. Den nye løsning imødekommer netop denne efterspørgsel, så du kan få et elegant og overskueligt tv-miljø.
Pris og reklamemodel
Priserne for de nye sticks er til at have med at gøre: 30 dollars for den almindelige Streaming Stick og 40 dollars for Plus-udgaven, der understøtter 4K HDR10 og HDR10+. Roku finansierer delvist prisen via reklamer, som vises for brugerne – og som samtidig betyder, at deres data bliver brugt til målrettet annoncering. Faktisk eksperimenterer Roku endda med reklamer, der vises lige inden startskærmen.
Slanke sticks, der ikke spærrer for HDMI
En anden finurlighed ved de nye Roku-sticks er, at deres slanke design ikke spænder ben for nabo-HDMI-porte. Så du kan let skifte mellem streaming og gaming uden at skulle pille kabler ud eller rode med adaptere.
Alt i alt lover Rokus nye streaming-sticks at skabe mere overskuelighed og mindre kabelrod i mange stuer – og forhåbentlig snart også her i Danmark.